Beste wielerToeristen,

 

Na weken van slecht weer op zondag, waar maar enkele van onze echte flandriens het pad namen om achteraf zonder morren het stalen ros terug in voorgaande glorie te zetten met liters zeepsop en pakken oude vodden, staat zondag 15/04/2018 de 76km lange vlakke rit van Rysselberg op het programma.

 

Deze brengt ons via Ghyvelde, Teteghem, Socx en Bergues tot aan het keerpunt van Zegerskappel, vroeger bekend als Sigeri Capella

Zegerskappel, een dorpje waar de brouwerij van 'Esperence' nog staat in volle glorie.

Kasteeltje Orval
Kasteeltje Orval

En waar het kasteeltje van ORVAL te bewonderen is, net als de oude kerk van 1583.

 

De rit brengt ons gezelschappen verder via Rexpoëde en Hondschote tot bij het lokaal waar ons een verfrissing staat te wachten.

"Danny!! Zet nog kei 1 van de club!!"

 

 

Tot zondag 9u

 

Grnt de webmasterBij de nieuwjaarsreceptie werden onze kampioenen gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Nogmaals een dikke proficiat aan onze kampioen TEMPELAERE "Bernard Hinault" MARNIX om in zo'n bewogen jaar als 2017 toch maar 1 rit te missen, alsook proficiat aan

CATTEEUW "Leontien Van Moorsel"MONIQUE die zonder veel concurrentie toch weer de kampioene werd. Maar we vergeten zeker onze 2de en 3de in de rangorde DEGRIECK "Johan Musseeuw" DANNY en BENTEYN "Alexander Vinokourov" STEFAN niet te feliciteren met hun seizoen.

Het was vooral leuk om zien hoeveel leden aanwezig waren en oprecht blij om elkaar terug te ontmoeten na een lange winter waar de een al wat scherper uit kwam dan de ander.

De terugkeer van een paar leden is ook een teken dat de weg die we nu terug inslaan de enige goeie is voor onze club.

Terug naar kameraden onder 1 met een gezellige babbel op de fiets en een lekkere consumptie achteraf.

Een hertekend bestuur met oude rotten, wat verjonging en de ondersteuning en goedkeuring van oudgedienden is fier om 2018 aan te vatten tussen de mooie Noord-franse weilanden, het pittige Heuvelland en de platte winderige vlaktes van onze Westhoek.